Hva er Skike
14. november 2018 By Ingunn Off

Hva er Skike?

Skiking – også kjent som Cross Skating, er en utholdenhets – og helsesport som trener ca. 90 % av den totale muskelmassen med skånsom virkning på leddene.

Ordet SKIKE er utledet av ordene SKate og bIKE.

Skiking – også kjent som Cross Skating- er en utholdenhets- og helsesport som trener ca 90% av det totale muskelmassen med skånsom virkning på leddene. Skiking er en sport som nesten alle mosjonister kan utføre. Bevegelsen er avledet fra langrenn og skøyting. Skiking kan absolutt betraktes som sommerski og er et perfekt alternativ for langrennstrening i den snøfrie perioden. I motsetning til vanlige rulleski er du ikke bundet til å gå på asfalt og slåss om plassen med biler og sykler. De luftfylte hjulene gjør at du kan bruke Skike på alle typer fast underlag.  

Skiking er en sport som nesten alle mosjonister kan utføre. Bevegelsen er avledet fra langrenn og skøyting. Skiking kan absolutt betraktes som sommerski og er et perfekt alternativ for langrennstrening i den snøfrie perioden. I motsetning til vanlige rulleski er du ikke bundet til å gå på asfalt og slåss om plassen med biler og sykler. De luftfylte hjulene gjør at du kan bruke Skike på alle typer fast underlag.  

Må jeg bruke verneutstyr?

Det anbefales å alltid bruke hjelm og hansker. Beskyttelse på knær og albuer kan med fordel også brukes, men det er ikke absolutt nødvendig.  

Hva trenger jeg av utstyr?

  • Ett par Skikes
  • Staver
  • Hjelm

Det er alt! Du bruker vanlige sko. Kanskje du ønsker noe ekstra beskyttelse. Kanskje du foretrekker hansker, men slike ting er individuelt. Ta en kikk i nettbutikken vår så oppdager du kanskje også noe annet tillegsutstyr du ønsker deg.

Hvordan er Skike på grus eller gress?

Skike fungerer både på grus og gress. På grus bør du prøve deg fram. Start gjerne med en flat strekning med jevn og fin grus. Du bør lære deg teknikkene før du hiver deg på større utfordringer. Mange nybegynnere vil slite – på grunn av sin manglende erfaring og teknikk – når de kommer til en gruslagt bratt bakke. I begynnelsen bør du ikke forsøke å kjøre på gress, selv om det ser enkelt ut. Gressoverflater er myke, ujevne og skjuler ofte hull og dumper. Det finnes større og grovere hjul som kan ettermonteres og som fungerer bedre på grov grus og jevne gressflater. Bruk av Skike på grov grus og gress er fysisk utfordrende – både når det gjelder teknikk og utholdenhet.

Hvor fort kan jeg gå med SKIKES? 30-40 km/t som på rulleskøyter?

Dekkene til Skike har en rullemotstand som er nesten tre ganger så høy som på rulleskøyter, men så er da også veigrepet omtrent tre ganger bedre. Siden Skikes har valgt veien til bedre grep, vil farten nødvendigvis være noe lavere. Farten ligger normalt på 15 til 25 km/t på asfalt. Ved en kraft på ca 200 watt vil farten være ca 16 km/t og ved 300 watt ca 21 km/t. På fin grus kan du regne med at tempoet faller ca 10% og på grov grus kan du trekke fra ca 30%.