Hvordan bruke Skatemate
14. november 2018 By Ingunn Off

Hva slags hulsliping har jeg?

SkateMate hulsliper

Her er en enkel test:

Legg ett vanlig AA batteri oppå skøyteeggen. Passer det, uten mellomrom mellom batteri og skøyteegg – har du sannsynligvis en hulsliping på 12,7 millimeter.

Hvis ikke det passer, prøv ett AAA batteri. Hvis det passer, har du sannsynligvis en hulsliping på 9,5 millimeter.

Passer Skatemate til min hulsliping?

Har du utført batteritesten ovenfor og AA batteriet passer, da fungerer Skatemate utmerket for dine skøyter. Hvis ikke – eller hvis du fortsatt er usikker – prøv denne pennetesten:

Ta en vanlig tusj og fargelegg skøyteeggen.

Åpne Skatemate helt slik at den lett kan tres inn på skøyteeggen NB. Pass på at ikke åpningen er for liten slik at du må presse Skatemate ned på skøyten. Da kan du ødelegge de spesielle glidestripene på siden inne i Skatemate.

Skru Skatemate helt fast med de to justeringsskruene. Åpne skruene litt slik at Skatemate kan gli frem og tilbake. Dra Skatemate lett frem og tilbake ett par ganger. Ikke press hardt ned. Det skal kun være ett lett trykk. La verktøyet gjøre jobben. Se nå om det er noe farge igjen på eggen.

Ingen farge forsvinner: Press litt hardere.

Litt farge i midten: Fargen forsvinner på kantene først: Skatemate passer utmerket og du sliper riktig. Etter 4-8 drag frem og tilbake skal all farge være borte. Er det fortsatt litt farge igjen på midten, tyder det på at du har en lavere hulslipingsgrad enn det Skatemate er konstruert for (<9,52). Skøytene dine er alikevel skarpe. Etter en lengre periode må du imidlertid sørge for å få slipt den lille stripen på midten også. Det gjøres med slipemaskin.

Litt farge på begge kantene: Din hulslipingsgrad er høyere enn Skatemate. Press litt hardere. Som sagt er sylinderen i Skatemate fleksibel og den vil utvide seg mot kantene med litt hardere press.

Litt farge på bare en av kantene: Du har en skjev hulsliping. Dette må rettes med en slipemaskin. Prøv likevel å ta noen nye drag med litt større press. Forsvinner fargen nå, har du i alle fall skarpe skøyter. Den skjeve hulslipingen må du imidlertid få gjort noe med så snart som mulig.